This week
    48,329
    Post Reach
    0
    Website clicks
    18
    Send Message
    Grow your business with an ongoing promotion
    Facebook will automatically promote your business to the right people for the best results. Reach up to 1,160 people a day in your local community for RM6.
    Reviews
    4.9
    23 reviews
    Hazzyati Hashim
    11 October 2017
    The best 锟斤拷锟
    Soalan demi soalan kami terima menerusi inbox Ask Dermalene. Jangan runsing, Dr Alina dah siap sedia nak jawab permasalah kulit anda! Tonton beliau di FB Dermalene, jam 9 malam untuk segmen, 鈥楢nda Tanya Dr Alina jawab鈥 馃槈 FB: Dermalene Skin, Hair & Nails Waktu: 9 pm
    55
    Beat the Monday blues at Dermalene Shah Alam, Melaka & Kota Bharu! Treat yourself to a facial today. Don鈥檛 forget to participate in our New Year 2018 contest to WIN an Iphone X and other exciting prizes. More info, check out our www.dermalene.com or call us now 馃槈 鉃012-6777617 (Shah Alam) 鉃011-36964907 (Melaka) 鉃017-9720170 (Kota Bharu) #fightacnewithdermalene #dermalene #mondayblues #vitaminfacial #icefacial #christmasiscoming馃巹
    24
    Soalan demi soalan kami terima menerusi inbox Ask Dermalene. Jangan runsing, Dr Alina dah siap sedia nak jawab permasalah kulit anda! Tonton beliau di FB Dermalene, jam 9 malam untuk segmen, 鈥楢nda Tanya Dr Alina jawab鈥 馃槈 FB: Dermalene Skin, Hair & Nails Waktu: 9 pm
    49
    2
    Posts

    Nak menang Iphone X?

    Tahun baru, handphone pun mesti nak baru. Baru semangat nak mulakan hari baru! Hew Hew Hew...Bermula 1 Disember 2017 ini, kami nak pilih seorang pemenang bertuah, mungkin anda yang kami cari! 馃槑

    Syarat penyertaan;

    ...

    1) Dapatkan pakej or rawatan bernilai RM 500 ke atas ( tunjuk resit di kaunter Dermalene )

    2) Like FB page Dermalene & follow Instagram kami

    3) Belanja satu selfie kamu berlatar belakang logo Dermalene

    p/s: Salinan resit pembelian akan disimpan oleh pihak HQ sebagai bukti pembelian. .

    *Peraduan bermula 1 Disember- 31 Januari 2018 di seluruh cawangan Dermalene. .

    The more you spend the higher chances of winning!

    012-6777617 (Shah Alam)
    011-36964907 (Melaka)
    017-9720170 (Kota Bharu)

    See more
    -0:04
    LikeShow More Reactions
    shareShare
    It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
    Close
    Win Iphone X now!
    Organic
    1,017
    Paid
    760
    1.2k Views
    Comments
    Nurul Azleen Mohamad Nurul Hudha Mohamad join la contest ni..resit simpan lg kn.. esk selfie kt dermalene. hehe
    Manage
    LikeShow More Reactions
    ReplyMessage3w
    Dermalene Skin, Hair & Nails jom join, mana tahu rezeki kan.. jemput dtg ke dermalene ye
    Manage
    LikeShow More Reactions
    ReplyCommented on by Ask Dermalene3w
    Safinatunnajah Ahmadi Boleh combine resit tak?
    Manage
    LikeShow More Reactions
    ReplyMessage2w
    Dermalene Skin, Hair & Nails Boleh dear. Asalkan pembelian melebihi RM 500
    Manage
    LikeShow More Reactions
    ReplyCommented on by Faida Rahim1wEdited

    [ Semakin tua, semakin MELENDUT ]

    Wajah hilang simetri menyebabkan masalah kulit melendut. Muka jatuh, automatik tua nampak tua & tertekan. Walhal takde masalah pun, tapi sebab pipi jatuh, nah kamu dicop banyak masalah 馃槮

    Fat Jowls, keadaan di mana LEMAK jatuh di pipi. Memang bukan masalah serius tapi ia menggangu penampilan kan? Letak lah berapa banyak bedak pun, masalah pipi loyot ni memang tak boleh ditutup.

    ...

    Pengumpulan lemak pada rahang membuatkan wajah nampak kendur. Lemak yang berkumpul semakin lama semakin banyak menjadikan wajah dipenuhi garis-garis penuaan.

    Tindakan graviti menjadikan masalah muka loyot semakin jelas! Urutan wajah dengan menarik kulit ke atas memberikan kesan sementara disebabkan tindakan graviti yang kuat. Nak tahu potensi pipi kamu akan melendut, cuba cubit kamu sekarang 馃構

    See more
    -0:30
    -0:30
    It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
    Close
    Upcoming Events
    No upcoming events
    Make it easy for people to find your next event. Create it on Facebook.Create event
    Groups
    groups
    Create a group to build a community around your Page
    Help your audience connect in a group. Groups are separate spaces for people to have discussions, plan events, share photos and more. You can interact with people in the group as your Page or as yourself.
    Posts

    Rolling Scar, lubang parut tidak begitu besar, namum menjadikan tekstur kulit tidak rata. Kelihatan seperti 鈥楯alan Tar鈥, bila disentuh tekstur kulit terasa bak alunan ombak. Boleh ke Resurface menjadikan kulit rata persis selebriti Korea? Nah, lihat saja testimoni di atas 馃槈

    #roadtorecovery #healthyskin #kosabarjap #dermalene #dralinahasni

    Image may contain: one or more people, text and close-up

    Kulit muka kering, lunch break sejam je, nak buat macam mana heh?

    HYDROFACIAL, guys! Kombinasi Hydro + Dermabrasion khusus untuk menyedut kekotoran menggunakan sedutan vacuum mengandungi cecair. Rawatan 60 minit ini penawar kulit kering, mengembalikan kelembapan kulit agar tidak terus 鈥榟aus鈥.

    馃専 TIADA Downtime, selepas treatment, sapu sunblock, kembali ke pejabat dengan wajah lebih FRESH!

    ...

    馃専 Sedutan TIDAK menyakitkan langsung. Kulit wajah lebih bersih & sihat. Cubalah, instant result yeah 馃拫

    馃憠馃徎 www.dermalene.com
    馃憠馃徎 www.dermalene.com
    馃憠馃徎 www.dermalene.com

    See more
    Image may contain: one or more people and text

    Wehoooo...Enjoy going back to school kids! School holiday is over, 2018 Here We GO 馃拫 .
    .
    p/s:: Mom, while waiting for your kids, pop in to our store. Holiday may be over but discount is still running 馃敟 .
    .
    More info here 馃憠馃徎 www.dermalene.com

    No automatic alt text available.

    Tiada 鈥榮hortcut鈥 menangani Ekzema di kalangan kanak-kanak! Kulit merah, kering, bersisik, pendek kata memang 100% menguji kesabaran. Dengan kerjasama Malaysia Eczema Support Group (Kumpulan Sokongan Ekzema Malaysia), kami bawakan Pakar Kulit DEMC, Dr Kartini Farah Rahim ke Dermalene untuk sesi soal jawab berhubung Ekzema. Jika anda mempunyai sebarang kekeliruan tentang Ekzema Kanak-Kanak, hubungi Dermalene hari ini 馃槈

    012-6777617 (Shah Alam)
    017-9720170 (Kota Bharu)

    -0:53
    LikeShow More Reactions
    shareShare
    It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
    Close
    115 Views

    Tahun Baru, Azam Baru, Kulit Baru! Kami di Dermalene mengucapkan Selamat Tahun Baru, semoga tahun 2018 menjadikan segala impian anda menjadi kenyataan. Terima Kasih atas sokongan anda & terus bersama kami dalam pencarian kulit sihat 2018. Terima Kasih

    .
    .
    #appreciationpost #newyear2018 #dermalene #dralinahasni

    -0:07
    It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
    Close

    [ YEAR END SALE @ DERMALENE ]
    .
    .
    Start the new year with the right skincare products! Our YES beauty treat SALE is still ON. Treat yourself today, enjoy up to 20% off on ALL products at Dermalene Medisuite!
    ....
    馃挗Dermalene Skincare Set
    .
    馃挗 Heliocare Sunblock (GOF & FC)
    .
    馃挗 Crystal Tomato PLUS
    .
    馃挗 Heliocare Oral
    .
    馃挗 PK 24 (Vagina tightening cream)
    .
    馃挗 Hydro Mask (BEST SELLING)

    馃憠馃徎 012-6777617 (Shah Alam)
    馃憠馃徎 017-9720170 (Kota Bharu)

    See more
    -0:05
    It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
    Close
    Comments
    Nadia Shafiza Dermalene skincare acne&oily skin set & heliocare sunblock berapa % off?
    Manage
    LikeShow More Reactions
    ReplySee response1d

    Wanita lepas bersalin, emosi pasti terganggu bila melihat perut meregang. Apa lagi dengan jalur- jalur panjang, memang 鈥榙own鈥 dibuatnya!

    Ketika kandungan membesar, tahap regangan juga meningkat. Faktor dipengaruhi penghidratan kulit, keturunan, jenis kulit & keturunan.

    Jadi bila nampak wanita lepas bersalin ada yang persis model, janganlah kamu 鈥榤akan hati鈥. Banyak faktor menyebabkan kulit regang berlaku, tapi jangan risau kerana ia bersifat sementara.

    ...

    Sukar bagi wanita hamil untuk elak daripada situasi ini kerana;

    馃憠馃徎 Perubahan hormon ketika hamil menyebabkan tisu di bawah kulit menjadi lemah.

    馃憠馃徎 Pembesaran rahim meregangkan tisu di bawah kulit serta menyebabkan keadaan kulit perut pecah.

    Tempoh pemulihan selepas bersalin SANGAT penting bagi mengekalkan kesihatan & kecantikan tubuh badan. Fizikal kamu mungkin berubah tapi dengan disiplin yang rapi, 鈥榓set鈥 kamu pasti kembali ke bentuk asal. Persis anak dara yeah 馃槈

    See more
    Image may contain: one or more people and text

    Mari Mari, YEAR END SALE is here! Enjoy up to 20% off on skincare products for our end of year sale today. While supplies last!

    Head down to www.dermalene.com or walk in to Dermalene Shah Alam or Dermalene Kota Bharu. Happy shopping 馃槏

    #dermaleneteam #yourskinonlybetter #dermalene #dralinahasni #dermaleneastmalaysia #marimari

    Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, bridge and outdoor
    Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and outdoor
    Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and outdoor
    Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, sky and outdoor

    Parut Atrofik, parut yang tenggelam atau melekuk ke dalam kulit. Jerawat dah sembuh tapi tetap tinggalkan kesan. Saiznya mungkin kecil tetapi kuantiti yang banyak semestinya menganggu bukan? Benar, parut akan pudar seiring masa tapi ia tidak akan hilang sepenuhnya! Nak tawan parut dengan cara berkesan? Cuba 鈥楻esurface鈥 sekarang di Dermalene hari ini 馃槈
    .
    馃憠馃徎 PERCUMA RAWATAN PAKEJ BIBIR SELEPAS PEMBELIAN PAKEJ RESURFACE (PARUT) @ RX SPOT CORRECT (PIGMENTASI).
    .

    Image may contain: one or more people and close-up
    Get more likes, comments and shares
    This post is performing better than 95% of other posts on your Page. Boost this post for RM60 to reach up to 11,000 people.
    Comments
    LikeShow More Reactions
    ReplySee response1d
    LikeShow More Reactions
    ReplyCommented on by Alina Hasni1d
    LikeShow More Reactions
    ReplySee response1d
    LikeShow More Reactions
    ReplyCommented on by Alina Hasni1d

    WAJIB komited dalam menjaga kulit wajah, kunci kulit berseri-seri. Dua bahan penting dalam set penjagaan wajah berjerawat, Asid Salisiik & Benzoyl Peroksida. Dengan tekstur yang lembut, 鈥榰pgrade鈥 kulit wajah kamu dengan kehebatan Dermalene Skincare by Dr Alina Hasni. Dapatkan segera di pasaran sekarang 馃槈

    Image may contain: 1 person, smiling

    RX Spot Correct penyelesaian 鈥榤usuh鈥 utama wanita. PIGMENTASI akibat pancaran sinar matahari yang mengandungi ultra ungu. Lagi kuat berjemur, lagi tinggi risiko terhasil pigmentasi! .
    .
    Prevention is better than cure, cegah awal sebelum melarat. Rawatan ini tidak merasa sakit kerana kulit telah dikebaskan. Hyaluronic Acid & Sunblock akan menyerlahkan lagi hasil. Info lanjut, hubungi kami sekarang 馃槈

    Image may contain: 1 person, text and close-up

    Nama saja Athlete鈥檚 Foot tapi masalah kaki kurap berbau ini boleh menyerang sesiapa saja pun, bukan hanya ahli sukan saja tau!

    Rasa gatal, sakit macam terbakar & mengelupas di celah jari atau tapak kaki adalah simptom masalah Kaki Atlet.

    Puncanya adalah disebabkan jangkitan mikroskopi kulat yang dipanggil Trichophyton Mentagrophytes.

    ...

    Sebab tu jangan sesekali pakai stokin yang lembap, kasut yang ketat, ini boleh menjemput masalah Athlete鈥檚 Foot ya...Rajin-rajinkan diri tukar stokin tau, nanti dah berkulat, kan dah susah 馃槈

    http://www.dermalene.com/2017/12/30/masalah-kaki-berbau/

    See more
    Image may contain: one or more people and text

    You are what you apply. Choose your skin care products wisely. It鈥檚 Year End Sale beauty treat! Get glowing this NYE & enjoy more discounts on ALL products at Dermalene. Don鈥檛 miss out, these savings end soon 馃槏

    馃挗Dermalene Skincare Set
    馃挗 Heliocare Sunblock (GOF & FC)
    馃挗 Crystal Tomato PLUS...
    馃挗 Heliocare Oral
    馃挗 PK 24 (Vagina tightening cream)
    馃挗 Hydro Mask (BEST SELLING)

    Call now to purchase. The choice is yours 馃拫

    012-6777617 (Shah Alam)
    011-36964907 (Melaka)
    017-9720170 (Kota Bharu)

    See more
    -0:05
    -0:05
    It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
    Close

    Selamat Pagi! Admin nak share sikit info tentang kulit. Bukan makanan je tau ada protein, kulit pun ada! Protein terkandung pada kulit rambut dan kuku dipanggil Keratin. Protein inilah yang melindungi kulit agar kekal sihat 馃槈

    http://www.dermalene.com/2017/12/30/kulit-ada-protein/

    Image may contain: 1 person, text