3 Bahan Semula Jadi Ini Boleh Dijadikan “Face Mask” Untuk Hilangkan Jerawat

Post by in Blog

Dermalene.com – Mengalami jerawat pasti membuat sebilangan orang pening dan ingin segera menghilangkannya. Jerawat berlaku kerana adanya kulit mati yang menyumbat liang rongga pilosebaceous.

Selain itu, jerawat boleh timbul disebabkan oleh pengeluaran minyak yang berlebihan atau adanya bakteria atau kuman pada wajah.

Sekarang inilah cara untuk menghilangkan jerawat dengan hanya topeng muka semula jadi.

  1. Teh Hijau
Green Tea (Unsplash.com)

Selain dapat menurunkan berat badan, ternyata teh hijau dapat dijadikan topeng dan menghilangkan jerawat, anda tahu Dermalene Lovers. Bahawa flavonoid dan tanin dalam teh hijau dapat melawan bakteria dan mengurangkan keradangan. Di mana kedua-dua perkara ini menjadi penyebab utama jerawat pada wajah.

2. Lidah Buaya

Aloe Vera (Unsplash.com)

Aloe vera terkenal dapat merawat keguguran rambut, ternyata lidah buaya juga dapat merawat luka bakar untuk melawan keradangan.
Terdapat kandungan asid salisilik dan sulfur seta yang dapat merawat jerawat dengan berkesan.

3. Strawberi

Strawberry (Unsplash.com)

Bahan semula jadi terakhir yang dapat menghilangkan jerawat adalah strawberi. Terdapat kandungan Alpha Hydroxy Acids (AHA) yang dapat membuang sel kulit mati untuk mengawal lebihan minyak.

Bukan sahaja jerawat hilang, menggunakan strawberi sebagai topeng semula jadi dapat membersihkan pori-pori dan bintik hitam kerana mengandungi asid salisilat.

Jadi, itu adalah 3 bahan semula jadi yang boleh digunakan oleh Dermalene Lovers untuk menghilangkan jerawat dan menghilangkan bintik hitam di wajah, dan anda boleh menggunakannya secara berkala 2-3 kali seminggu.

4. Jumpa Pakar Kulit

Anda juga boleh mendapatkan khidmat nasihat yang lebih bijak dalam hal ini dengan berjumpa dengan pakar dermatologi Di Dermalene, kami menawarkan beberapa rawatan jerawat yang dapat membantu mengatasi masalah jerawat anda, chemical peel treatment, glycolic peel dan hydrofacial collagen treatment. Sepanjang bulan September, kami mempunyai promo dengan harga yang tidak masuk akal.

Berminat dengan harga yang berpatutan?
-> SILA WHATSAPP www.wasap.my/+60112873864

Dermalene/Hendri